Steveston – Split Level Revival

This split level home desperately needed an update to keep up with this growing and active family of four. Originally built in the 1970’s, we fully gutted the entire home which was a massive undertaking and took an entire year scheduled strategically over three phases. For phase one, we tackled the lower level of the home which had an awkward and inefficient layout. An open style concept mudroom and laundry room was created for all the multi functions that this hub had to support. As the main entry of the home, this area needed to smartly organize the day to day school activities, house sports equipment and extra seasonal clothing, clean the loads of never ending laundry and create a gorgeous island for an avid crafter in the home.

Read More

The half bath was converted to a full bathroom to better serve the pre-teens that rule the lower half of the compact home and a spacious storage room was add for all of life’s “things.” In phase two, we renovated the “heart of the home” which included the kitchen, dining, living, family and main bathroom. Highlights of the kitchen included a more efficient layout that increased the storage and counter space while adding in a smartly designed eating nook. Although the kitchen square footage was on the smaller side, the visual result still felt spacious and functionality was not sacrificed. The open concept living room and dining room needed a strong architectural feature to anchor the space so the sleek fireplace was re-designed with a limestone and concrete mantle to set the modern presence. The actual front entry of the home was not big enough to have a coat closet so we ingeniously installed an unassuming, built-in storage in the dining area in lieu of a traditional buffet. Behind these high-gloss sliding doors is a large inventory of coats, shoes, dishes, books, games and media which are all beautifully hidden. The upstairs bedroom level originally had 1.5 bathrooms. Because we had added a full bathroom downstairs, we opened up the space and created one spacious bathroom that boasted a double vanity, a stand alone tub and separate shower. In phase three, we finished off the home with brand new furniture and accessories in all the newly renovated areas.

Our clients wanted a space to decompress in from their overly active days. A clean and modern style was chosen to reflect a zen and minimalistic feel so the stress can be left as soon as they entered their sacred space. A harmonious color palette of greys, high gloss white and light walnut was anchored with an accent of navy blue. All materials were double checked to ensure it was low maintenance and high on performance to withstand the rigours of the family.